A magyar és a nemzetközi kóruszenei élet megkülönböztetett figyelme mellett szombaton megnyitotta kapuit a Magyar Kóruskastély!

Köszöntők sora, valamint a Monteverdi Kórus és a Banchieri Énekegyüttes hatalmas sikerű produkciója tette emlékezetessé a szombat esti megnyitót. Kovácsné Bíró Ágnes, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közművelődési Főosztálya főosztályvezető helyettesének szavait idézve a Magyar Kóruskastély egy olyan komplex művészeti, közművelődési tevékenységre alkalmas épületegyüttes, amely eddig még soha nem állt a magyar kórusművészet szereplőinek a rendelkezésére.

A kastély kiváló lehetőségeket és körülményeket kínál a magyar és külföldi kórusok, karnagyok, zenei szakemberek, zenepedagógusok számára.

Jelenlétükkel ezt erősítették meg a nemzetközi szakma jeles képviselői is – úgy mint Jeroen Schrijner, az Europa Cantat elnöke, és az Europa Cantat elnökségi tagjai; Michael Scheck, az AGEC (Arbeitsgemeinschaft Europäischer Chorverbände) elnöke és az AGEC további elnökségi tagjai; Schanda Beáta, a Nemzetközi Zenei Tanács (IMC / International Music Council) alelnöke; Michal Kostelny és Vilma Krauspeová, a Szlovák Kórusszövetség vezetői; Aleksandr Vujic, a Szerbiai Kórusszövetség elnöke, továbbá a magyarországi és határon túli zenei és művészeti szervezetek, kórusok, oktatási intézmények vezetői, képviselői.

A Magyar Kóruskastély megnyitója
Teleki-Wattay Művészeti Napok

Támogató: Esküvői frizurák

2008. április 11-12. péntek-szombat, Magyar Kóruskastély – Teleki-Wattay Művészeti Iskola

Távlati tervek
A Magyar Kóruskastély nem titkolt szándéka, hogy rövid időn belül a hazai és a nemzetközi kóruszenei élet egyik jelentős központjává válhasson. Ennek érdekében igyekszik a hazai kórusok igényeit kiszolgálni, lehetőséget adni a legkülönfélébb kóruszenei rendezvényeknek.
Örömmel fogad társintézményektől és zenei szervezetektől együttműködési ötleteket.

A kastély képviselteti magát a legfontosabb nemzetközi kórusrendezvényeken, és ez által a már meglévő széleskörű kapcsolatait tovább gazdagítja.Külföldi kórusok fogadásával elősegíti a külföldi és a hazai együttesek gördülékeny kapcsolatteremtését; közös programok szervezésével, és a külföldi együttesekhez való neves hazai karnagyok meghívásával népszerűsíti a magyar kóruskultúrát.